Neem een citroen en een flink stuk gember.
Maak ze schoon en snijdt ze in dunne plakken.
Doe ze samen in een pannetje en giet er 1 liter water op.
Verwarm het 10 tot 20 minuten op laag vuur. Laat het niet koken.
Roer er dan 1 eetlepel honing en 2 eetlepels appelciderazijn door.
Laat het helemaal afkoelen.
Roer het drankje door voor je jezelf een glas vol frisse energie inschenkt. En geniet ervan.
Een opwekkend smaakbommetje
En misschien een magische met krachten. Ik word er wel vrolijk van 🙂
Het drankje blijft een paar dagen lekker in de koelkast. Voor het afkoelen haal ik er wel de citroen er uit. Die wordt anders bitter. De gember laat ik er in.
Het hele jaar door
Gember-citroensapjes zijn het hele jaar lekker. Deze versie is verkoelend.
Dit is de winterversie
Neem weer een citroen en een flink stuk gember. Pureer nu de gember en breng het aan de kook met een liter water. Laat het tot de helft inkoken. Roer er dan naar smaak het uitgeperste sap van de citroen en wat honing door. Drink het warm of koud.
Heb je wat behoefte aan warmte of dreigt een verkoudheid denk dan eens aan dit recept. Het is weer eens wat anders dan gemberthee.
Blijf gezond!
foto: dernaturfilmer via Pixabay